Παραλία Λύχνου

Περιγραφή:

Η αμμουδιά του Λύχνου, είναι μια από τις ωραιότερες αμμουδιές της Πάργας. Bρίσκεται μέσα σε ένα όμορφο και φυσικό περιβάλλον και μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από την Πάργα. Αν και η αμμουδιά του λύχνου, είναι κρυμμένη μέσα σε  ένα καταπράσινο τοπίο, οι επισκέπτες μπορούν να την βρουν εύκολα καθώς μπαίνουν για την Πάργα είναι στην αριστερή τους πλευρά. Αυτή η αμμουδιά που αποτελείτε από άμμο και βότσαλα και έχει καθαρά και βαθιά νερά, είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο αλλά και με βάρκα. Επίσης μπορούν να την επισκεφτούν και αυτοί που τους αρέσει το περπάτημα μέσα από μικρά, παλαιά δρομάκια που περνούν μέσα από τους ελαιώνες. Η αμμουδιά του Λύχνου περιβάλλεται από το πράσινο του βουνού και από τους ελαιώνες της Πάργας και σε συνδυασμό με τα καταγάλανα και τα κρυστάλλινα νερά την κάνουν την πιο αγαπημένη αμμουδιά των τουριστών.

Συνίσταται επίσης και σε όλους εκείνους που θα ήθελαν να δοκιμάσουν  τα θαλάσσια σπορ ,όπως , Θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο θαλάσσης, καταδύσεις, ψάρεμα, τζετ σκι, wind surfing. Φυσικά και προσφέρεται η αμμουδιά για όσους προτιμούν την κολύμβηση, την ηλιοθεραπεία και γενικά για ξένοιαστες διακοπές. Εστιατόρια , Ταβέρνες , και καφετερίες λειτουργούν κατά την διάρκεια της ημέρας έως αργά το βράδυ. Δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή και για αυτούς που την προτιμούν θα πρέπει να πάνε στο κέντρο της Πάργας.

Πως μπορεί να πάει κανείς;

 Yπάρχουν πολλοί τρόποι για να επισκεφτείτε αυτή την όμορφη αμμουδιά του Λύχνου.  

α. με βαρκάκι από την προβλήτα της Πάργας.

β. με αυτοκίνητο ,όπως έρχεστε στην Πάργα από Πρέβεζα η Ηγουμενίτσα ,αφού περάσετε το χωριό Αγία Κυριακή και πριν την είσοδο σας στην Πάργα στρίβετε αριστερά (υπάρχουν ι πινακίδες για την αμμουδιά του Λύχνου). Όταν εξέρχεστε από την Πάργα η αμμουδιά είναι περίπου 4 χιλιόμετρα στα δεξιά σας.

Αναγκαία εφόδια:

 Η αμμουδιά είναι πλήρως εξοπλισμένη και δεν χρειάζεστε να πάρετε τίποτα μαζί σας.

Αξίζει να δείτε:

Την σπηλιά τής Αφροδίτης (Λέγεται στην μυθολογία, ότι εκεί έπαιρνε  το μπάνιο της η θεά Αφροδίτη) , μπορείτε να την επισκεφτείτε αφού νοικιάσετε ένα θαλάσσιο ποδήλατο, γιατί είναι 5 λεπτά μακριά από την αμμουδιά.

Comments are closed.