Παραλία Βάλτου

Περιγραφή:

 Η αμμουδιά του Βάλτου, είναι από τις πιο ωραιότερες αμμουδιές της Ελλάδας. Είναι το διαμάντι της Πάργας για τους ντόπιους αλλά και  για πολλούς φιλοξενούμενους. Βρίσκεται πίσω από το Ενετικό κάστρο της Πάργας και εκτείνεται έως τους πρόποδες του μοναστηριού των Βλαχερνών.

 Στον Βάλτο υπάρχουν εστιατόρια, καφετερίες και ξενοδοχεία αλλά και όλα σχεδόν τα θαλάσσια σπορ.

Το μεγαλύτερο τμήμα του Βάλτου είναι άμμος και είναι ιδανική για όλους καθώς και για παιδιά. Τα νερά είναι βαθιά και καθαρά και καλό θα είναι  τα παιδιά να μην αφήνονται μόνα τους αν δεν γνωρίζουν κολύμπι. Κατά τους μήνες Μάιο και Οκτώβρη είναι ιδανικά για αυτούς που προτιμούν ησυχία ενώ τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβρη έχει αρκετό κόσμο. Τον Ιούλιο μήνα έχει ακόμη πιο πολύ κόσμο ενώ φθάνουμε στο αποκορύφωμα τον Αύγουστο μήνα.Η αμμουδιά του Βάλτου είναι από τις μοναδικές αμμουδιές με φυσική ομορφιά καθώς από την μια άκρη είναι το κάστρο και τα βράχια και από την άλλη το λιμανάκι και το μοναστήρι. Επίσης το πράσινο  και ο ελαιώνας σχεδόν φθάνει μέχρι την άκρη της αμμουδιάς. Όποια εποχή επισκεφτείτε τον Βάλτο, θα νιώσετε μια ξεχωριστή αγαλλίαση και μια ψυχική ηρεμία , ξεχνώντας και αφήνοντας πίσω τα καθημερινά προβλήματα της ζωής.

Πως μπορεί να πάει κανείς;

Μπορεί να την επισκεφτεί κανείς, με αυτοκίνητο, με βαρκάκια που αναχωρούν από την προβλήτα της Πάργας καθώς και με τα πόδια, η ακόμη και νοικιάζοντας ένα μηχανάκι η και ποδήλατο.

Αναγκαία εφόδια:

Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε τίποτα  μαζί σας γιατί τα πάντα υπάρχουν στην αμμουδιά του Βάλτου.

Αξίζει να δείτε:

Το μοναστήρι της Αγίας Βλαχέρενας , που βρίσκεται πάνω από την αμμουδιά , περίπου 15 λεπτά με τα πόδια.

Το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδων, που βρίσκεται στο τέλος τής αμμουδιάς.

Το μικρό λιμανάκι στο τέλος του Βάλτου με τις  ψαρόβαρκες

Αξίζει να κάνετε:

Όλα τα θαλάσσια σπόρ όπως (Κολύμβηση, Αλεξίπτωτο θαλάσσης, θαλάσσιο σκι, Ιστιοπλοΐα με μικρά σκάφη, καταδύσεις, Surfing και άλλα πολλά).

Comments are closed.